Mimmila Made: Roosa (lasten röyhelömekko ja paita, paperikaava)
Mimmila Made: Roosa (lasten röyhelömekko ja paita, paperikaava)

Mimmila Made: Roosa (lasten röyhelömekko ja paita, paperikaava)

14,90 €
Sisältää alv. 24 %

Toimitetaan postitse paperikaavana

Tuote on tilapäisesti loppunut.
Saatavuus Loppu

Roosa on monikäyttöinen ompelukaava, josta löytyy erilaisia variaatioita lasten mekkoihin ja paitoihin. Kaavalla ompelet niin röyhelömekot kuin -paidatkin. 

Mekot ja paidat voi tehdä frilloilla tai ilman. Kaava soveltuu hyvin joustamattomille materiaaleille ja siksi pääntievaihtoehtoja on useita ja miehusta on hieman väljä. Mekot ja paidat voi kuitenkin valmistaa myös joustavista materiaaleista – kuten trikoosta ja joustavasta collegesta. Joustavalla kankaalla ommellessa pääntien voi valmistaa suljettuna. 

Ohjeissa on myös neuvottu miten miehustan voi muokata hieman istuvammaksi.Avattavan pääntien kiinnityksen voi toteuttaa nappilenkillä, nappilistalla tai rusetilla. Pääntien reunan voi viimeistellä kaitaleella, alavaralla tai kaksinkertaisella yläosalla. 

Mekkoihin on kaksi erilaista miehustavaihtoehtoa. Miehustan poikkileikkauksen voi tehdä joko vyötärön kohdalle tai rinnan päälle. Mekot on mahdollista ommella joko yksin-, kaksin-, tai kolminkertaisella helmakappaleella. Mekot ovat polvipituisia, eli helma jää hieman polven yläpuolelle. Peplumpaitakin on mahdollista toteuttaa mekkokaavalla. 

Mekkojen lisäksi kaavoilla ja ohjeilla voi valmistaa myös frillapaidan, nappipaidan tai vaikkapa yksinkertaisen trikoo-/collegepaidan.Kaavassa on kaksi hihavaihtoehtoa – tavallinen hiha ja puhvihiha. Molemmat hihat voi tehdä lyhyenä tai pitkänä. 

Mekkoihin on mahdollista valmistaa myös frillahihat tai miehustan voi tehdä hihattomana. Puhvihihan hihansuun voi viimeistellä joko kuminauhakujalla, rypytyslangalla tai kaitaleella.

Kaavoilla ja ohjeilla on mahdollista valmistaa myös kastemekko ja yöpaita. Kaavassa on koot 56, 62, 68, 74, 80, 86, 92, 98, 104, 110, 116, 122, 128, 134, 140, 146 ja 152. 

Ohjeet eivät sisällä kangasmenekkiä, koska erilaisia variaatioita on monia kymmeniä. Ohjeissa on kuitenkin annettu vinkkejä kappaleiden asetteluun kankaalle. 

Roosa-kaava sopii parhaiten jo hieman kokemusta omaavalle ompelijalle. Kaavat ovat isolla paperisella kaava-arkilla ja mukaan tulee myös A4-tulosteilla oleva työohje.


Kaavat on tarkoitettu yksityiskäyttöön. Kaavoilla ei saa valmistaa myyntiin ilman myyntilisenssiä. Kaavoja ei saa kopioida eikä luovuttaa kolmansille osapuolille.